Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ
Οι Πεποιθήσεις είναι που κρατούν δέσμια την ανθρωπότητα.

Σ' αυτες αναφέρεται και ο Πλάτων στην αλληγορία του σπηλαίου.

Πεποιθήσεις πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, πεποιθήσεις για το ποιον πρέπει να αγαπάς και ποιον όχι. Πεποιθήσεις για το τι είναι όμορφο και τι άσχημο. Πεποιθήσεις για το ειναι καλό και τι κακό. Πεποιθήσεις για το πως πρέπει να πορευτεις στη ζωή σου και πως πρέπει να είναι η ζωή σου. Πεποιθήσεις ότι η θρησκεία κάθε λαού είναι η μοναδική και αληθινή ενώ κατά τους αιώνες πέρασαν πολλά φωτισμένα όντα σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, για να δώσουν τα φώτα τους στην ανθρωπότητα. Πεποιθήσεις ότι οι άνθρωποι κάθε χώρας είναι ανώτεροι των υπολοίπων και αξίζουν ιδιαίτερης μεταχείρισης, ενώ όλοι οι άνθρωποι είμαστε το ίδιο και συνδεόμαστε μεταξύ μας. Πεποιθήσεις ότι για να είναι κάποιος ευτυχισμένος πρέπει να καταναλώνει υλικά αγαθά και να ικανοποιεί τα κατώτερα πάθη του.... και άλλες πολλές!

Όλες αυτές οι Πεποιθήσεις του ΝΟΥ είναι που μας κρατούν δέσμιους και εξυπηρετούν το σύστημα γιατί κοιμίζουν τη συνείδηση μας. Και μας κρατούν φυλακισμένους σε μια ψεύτικη πραγματικότητα. Αφού κρυσταλλωθουν στην προσωπικότητα είναι πολύ δύσκολο να εξαλειφθούν.

Όμως με την απευθείας εμπειρία της πραγματικότητας μπορούμε να σπάσουμε αυτές τις αλυσίδες. Για να γίνει αυτό, πρέπει αρχικά να καταλάβουμε και να παραδεχτούμε ότι κοιμόμαστε. Και από κει και έπειτα με υπομονή, θέληση και πίστη τα σκοτάδια θα δίνουν τη θέση τους στο φως της συνείδησης!!!

Μ.Β.

Ο ΑΛΥΣΟΔΕΜΕΝΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: