Κυριακή 28 Αυγούστου 2016

Η ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ


Αντηχούσαν τα τύμπανα και ξεπηδούσαν κραυγές από το πλήθος. Αλλά ο τετράρχης δέσποζε σε όλη την φασαρία με την φωνή του.

«Έι, έι. Δική σου θα είναι η Καπερναούμ! Και ο κάμπος της Τιβεριάδας! Το μισό του βασιλείου μου!»

Τότε αυτή έριξε τον εαυτό της στο πάτωμα και ξαφνικά ταλαντεύθηκαν οι φτέρνες της στον αέρα και προχώρησε μερικά μέτρα πάνω στα χέρια της σαν ένας μεγάλος σκαραβαίος.

Ύστερα, αναπήδησε πάνω στα πόδια της και τότε κοίταξε ευθέως τον Ηρώδη. Είχε τα χείλη της βαμμένα καρμίνια και μαύρα τα φρύδια και στα μάτια της ανέλαμψε μία επικίνδυνη σπίθα και ανάβλυζαν από το μέτωπό της σταγόνες που λαμπύριζαν.

Κατάματα κοιτάχτηκαν ο Ηρώδης και η Σαλώμη, ώσπου από την γαλαρία έκρουσε τα δάχτυλά της η Ηρωδιάδα.

Χαμογέλασε τότε η Σαλώμη, δείχνοντας τα άσπρα και γερά δόντια της, και ψιθύρισε σαν ένα σεμνό και ντροπαλό κορίτσι.

«Θέλω… σε ένα δίσκο το κεφάλι -είχε ξεχάσει το όνομα αλλά χαμογελώντας πάλι είπε καθαρά-το κεφάλι του Ιωάννη!».


Ήταν ίσως λίγο θυμωμένη με τον λατρευτό και προκάλεσε τον αποκεφαλισμό, αλλά όταν αντίκρισε το αγαπημένο κεφάλι πάνω στο δίσκο, έκλαψε και τρελάθηκε και πέθανε από ερωτικό παραλήρημα.

Αποτρόπαιος εσώτερος πόλεμος στην ψυχή της Σαλώμης. το Εγώ του φθόνου που έσερνε στην βδελυρή παρακμή του τα άλλα Εγώ. Αηδιαστική νίκη του Ανθρωποκτόνου Διάβολου… Τρομακτικό… Φοβερό…

Ο Ηρώδης φοβήθηκε το πλήθος γιατί θεωρούσε τον Ιωάννη σαν έναν προφήτη. Στο ενδέκατο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του Ματθαίου αναφέρεται ο Ιωάννης ο βαπτιστής σαν ένας αληθινός «Χίνα», ένας ουράνιος άνθρωπος, ένας ημίθεος, ύψιστος των προφητών, γιατί ο ίδιος ο Ιησούς λέει γι’ αυτόν:

«Αλήθεια σας λέω, ότι αυτός είναι πολύ περισσότερο από έναν προφήτη, γιατί είναι γι’ αυτόν που έχει γραφτεί: Εδώ είναι που θα σου στείλω τον δικό μου άγγελο εμπρός στην όψη σου, για να. πηγαίνει μπροστά σου να σου προετοιμάσει και να σου καθαρίσει το δρόμο.

Μεταξύ των ανδρών των γεννημένων από γυναίκα, δεν αναδείχθηκε άλλος μεγαλύτερος από αυτόν, αν και αυτός είναι μικρότερος από εκείνον που είναι μικρότερος στο βασίλειο των ουρανών, και αν τότε θέλετε να τον δεχθείτε, να ξέρετε ότι αυτός είναι εκείνος ο Ηλίας που μας είπαν ότι θα ερχόταν… Αυτός που έχει αυτιά για να ακούει, ας ακούσει».

Αυτά τα λόγια του μεγάλου KABIR Ιησού συνενώνουν τις δύο μεγάλες Εβραϊκές προσωπικότητες μόνο σε μία.

Ο Ιωάννης, ο Βαπτιστής που αποκεφαλίστηκε από την λάγνα Σαλώμη, ήταν στα αλήθεια η ζωντανότατη μετενσάρκωση του Ηλία, του Προφήτη του Υψίστου.

Σ’ εκείνη την εποχή οι Ναζαρηνοί ήταν γνωστοί σαν Βαπτιστές, Σαββαίοι και Χριστιανοί του Αγίου Ιωάννη• το λάθος εκείνου του κόσμου συνίστατο στην παράλογη πίστη ότι ο Καβίρ Ιησούς δεν ήταν γιος του θεού, αλλά απλούστατα ένας προφήτης που ήθελε να ακολουθεί τον Ιωάννη.

Ο Ωριγένης (Τόμος 11, σελ. 150) παρατηρεί ότι: «Υπάρχουν κάποιοι που λένε για τον Ιωάννη τον Βαπτιστή ότι αυτός ήταν ο χρισμένος (Χριστός).

Όταν οι αντιλήψεις των Γνωστικών που έβλεπαν στον Ιησού τον Λόγο και τον Χρισμένο άρχισαν να κερδίζουν έδαφος, οι πρώτοι Χριστιανοί χωρίστηκαν από τους Ναζαρηνούς, οι οποίοι κατηγορούσαν άδικα τον Ιεροφάντη Ιησού «ότι διέστρεψε τα δόγματα του Ιωάννη και ότι, άλλαξε με άλλον την Βάπτιση στον Ιορδάνη (Codex Nazarenus, σελ. 109)».

Η Σαλώμη γυμνή, μεθυσμένη από κρασί και πάθος, με το αθώο κεφάλι του Ιωάννη του Βαπτιστή ανάμεσα στα ερωτικά μπράτσα της, χορεύοντας μπροστά στον Βασιλιά Ηρώδη έκανε να τρέμει η γη της Τιβεριάδας, της Ιερουσαλήμ, της Γαλιλαίας και της Καπερναούμ…

Αλλά εμείς δεν πρέπει να σκανδαλιζόμαστε τόσο. Η Σαλώμη υπάρχει καλά κρυμμένη στο εσωτερικό βάθος πολλών γυναικών… εσύ το ξέρεις… και κανένας αρσενικός να μην θεωρείται τέλειος, γιατί σε κάθε έναν κρύβεται ένας Ηρώδης.

Το να σκοτώνεις είναι προφανώς η πράξη η πιο καταστροφική και η περισσότερο διεφθαρμένη που είναι γνωστή στον πλανήτη Γη.

Είναι γραμμένο στο βιβλίο όλων των μυστηρίων ότι δεν σκοτώνεις μόνο με μαχαίρι, όπλα που εκπυρσοκροτούν, απαγχονισμό και δηλητήριο• είναι πολλοί που σκοτώνουν με μια περιφρονητική ματιά, με ένα ειρωνικό χαμόγελο ή με ένα γέλιο• με ένα γράμμα ή μια αχαριστία και την συκοφαντία.

Στα αλήθεια σας λέω ότι ο κόσμος είναι γεμάτος από παιδοκτόνους, μητροκτόνους, πατροκτόνους, αδελφοκτόνους κλπ.

Είναι απαραίτητο να αγαπάς πολύ και να συνουσιάζεσαι σοφά με την λατρεμένη, αν στ’ αλήθεια θέλεις να διαλύσεις σε κοσμική σκόνη τον Ανθρωποκτόνο Διάβολο, με το παντοδύναμο δόρυ του Έρωτα.

Α.Δ ΣΑΜΑΕΛ ΑΟΥΝ ΒΕΟΡ
 (Το μυστήριο της χρυσής άνθισης) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: